Spiermassa opbouwen

Hoewel sporten vaak geassocieerd wordt met gewichtsverlies, kan het ook helpen om gewicht aan te komen als je dit op de juiste manier doet. Wil je spiermassa opbouwen? Dan kan dit vooral belangrijk zijn, maar ook als je ondergewicht hebt.

Bij spiermassa opbouwen door te sporten en tegelijkertijd gewicht aankomen, is het belangrijk om een calorie overschot te creëren. Dit betekent dat je meer calorieën binnen krijgt dan je verbrandt. Het is hierbij belangrijk om te onthouden dat dit op een gezonde manier moet gebeuren en dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt om je lichaam te ondersteunen.

Tips voor het aankomen door sporten

Aankomen door sporten begint bij krachttraining. Krachttraining helpt bij het opbouwen van spiermassa. Richt je op grote spiergroepen zoals borst, rug, benen en schouders. Probeer zwaardere gewichten te tillen en minder herhalingen te doen om de spieren beter te stimuleren. Focus op compound oefeningen zoals squats, deadlifts, bench press, pull-ups en rows, die meerdere spiergroepen tegelijkertijd gebruiken. En bouw dit geleidelijk op. Om spieren te stimuleren om te groeien, moet je geleidelijk aan meer gewicht en/of meer herhalingen doen. Dit wordt progressieve overbelasting genoemd. Probeer elke week je gewichten te verhogen of voer meer herhalingen uit. En ga niet meteen iedere dag hetzelfde trainen, maar vind hierin jouw balans. Neem dus ook voldoende rust. Voldoende rust is belangrijk om je lichaam de tijd te geven om te herstellen en spiermassa op te bouwen.

Het is belangrijk om te onthouden dat gezond aankomen tijd kost en dat je geduld moet hebben. Het is ook belangrijk om te werken met een voedingsdeskundige of personal trainer om een plan op te stellen dat past bij jouw doelen en behoeften.


Tips voor spiermassa opbouwen door middel van ons voedingsplan

Aanvullend aan een personal training programma bieden wij onder andere ook voedingsbegeleiding. Hierbij begeleiden wij jou volledig in een periode van 12 weken. Wij begeleiden in het creëren van een vernieuwde en gezonde voedings- en leefstijl die past bij jouw persoonlijke doel voor het aankomen van spiermassa.

Hier zijn een paar tips voor het aankomen van spiermassa door middel van onze voedingsbegeleiding:

  1. Eet meer calorieën: Om aan te komen moet je meer calorieën consumeren dan je verbrandt. Dit betekent vaak dat je meer moet eten dan je gewend bent. Kies voedingsmiddelen met veel en gezonde calorieën, zoals noten, avocado’s, volle granen, mager vlees, vis en zuivelproducten. Dit zijn gezonde calorieën voor jouw spieren.

  2. Focus op eiwitten: Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw van spiermassa. Eet eiwitrijke voedingsmiddelen, zoals kip, vis, bonen, eieren en noten.

  3. Verhoog geleidelijk aan calorieën: Verhoog je calorie-inname geleidelijk aan om je lichaam de kans te geven zich aan te passen. Je kunt beginnen met een verhoging van ongeveer 250 calorieën per dag en dit geleidelijk aan verhogen.

  4. Eet op het juiste moment: Eet voedingsmiddelen met veel eiwitten binnen een uur na je training om je spieren te voorzien van de nodige bouwstenen voor herstel en groei.

Het is belangrijk om te onthouden dat gezond aankomen tijd kost en dat je geduld moet hebben. Het is ook belangrijk om te werken met een voedingsdeskundige of personal trainer om een plan op te stellen dat past bij jouw doelen en behoeften. Wij helpen hier graag bij.

Spiermassa opbouwen: Spierhypertrofie

Aankomen van spiermassa wordt ook wel spierhypertrofie genoemd. Om spiermassa op te bouwen, moet je je lichaam blootstellen aan voldoende zware belasting, zodat de spieren gestimuleerd worden om te groeien. Dit gebeurt door middel van weerstandstraining en door voldoende rust en voeding. Gebruik hiervoor bovengenoemde tips of neem contact met ons op als je vragen hebt.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk lichaam anders is en dat resultaten afhankelijk zijn van verschillende factoren, waaronder leeftijd, geslacht, lichaamstype en genetica. Als je hulp nodig hebt bij het opstellen van een trainingsprogramma of voedingsplan, neem dan contact met ons op.