Yogavormen

Voor het beoefenen van yoga bieden wij uiteenlopende yogavormen aan:

- Easy flow yoga | lichte intensiteitstraining

Easy flow Yoga is een ‘gemakkelijk’ te volgen stretch-flow waarin de stretchhoudingen en stretchoefeningen vloeiend in elkaar overlopen. In deze les wisselende staande en zittende/liggende stretches elkaar af. De easy flow verbetert de flexibiliteit van de gewrichten. Hierdoor wordt jouw bewegingsbereik vergroot. Het toevoegen van een diepe buikademhaling vergroot het gevoel van kalmte in jouw lichaam. Deze les wordt altijd  afgesloten met een ontspanningsrelaxatie. Deze relaxatie zorgt ervoor dat de effecten van de oefeningen in jouw lichaam worden versterkt.

- Yin yoga | zeer lichte intensiteitstraining

Yin Yoga is een langzame, zachte yogavorm. Deze vorm bevat rustige houdingen (asana’s) die voor een langere tijd worden vastgehouden (drie tot vijf minuten). Doordat je jezelf relatief lang in een houding bevindt, verdiep je het bestaande effect op spierniveau door naar de organen. Het bindweefsel krijgt namelijk de tijd om gerekt & gehydrateerd te worden. Daarnaast houdt je jouw gewrichten soepel. Het toevoegen van een diepe buikademhaling vergroot het gevoel van kalmte in je lichaam. Deze les wordt altijd afgesloten met een ontspanningsrelaxatie. Deze relaxatie zorgt ervoor dat de effecten van de oefeningen in jouw lichaam worden versterkt.

- Yogalates | gemiddelde intensiteitstraining

Yogalater is een yogavorm waarbij kracht en flexibiliteit elkaar afwisselen. In deze vorm worden de stretches vanuit de yoga en de core oefeningen vanuit de pilates samen gesmolten tot een effectieve training ter ondersteuning van de wervelkolom. Er wordt een beroep gedaan op de spieren die bijdragen aan een correcte lichaamshouding. Om de zuurstofopname in de spieren zo optimaal mogelijk te maken, zijn de ontspannende stretchoefeningen en de (dynamische) krachtoefeningen gebaseerd op bewuste ademhalingstechnieken. Tevens zorgt deze gouden combinatie voor een maximale reiniging & stimulering van de bloedsomloop. Deze les wordt altijd afgesloten met een ontspanningsrelaxatie. Deze relaxatie zorgt ervoor dat de effecten van de oefeningen in jouw lichaam worden versterkt.

- Power yoga | gemiddelde intensiteitstraining

Poweryoga is een krachtige, veelzijdige yogavorm. De vorm bevat diverse kracht- en flexibiliteitselementen die samen zorgen voor een effectieve training van jouw gehele lichaam. Middels een aangename afwisseling van in- en ontspanning zorgen de power yogalessen voor stabiliteit, flexibiliteit en het versterken van de diverse spiergroepen. Deze les wordt altijd afgesloten met een ontspanningsrelaxatie. Deze relaxatie zorgt ervoor dat de effecten van de oefeningen in jouw lichaam worden versterkt.

Voor het beoefenen van alle yogavormen geldt een deelname op blote voeten en het dragen van comfortabele kleding. Daarnaast is het wenselijk om c.a. 30 min van te voren niets te consumeren. Zo voorkom je misselijkheidsklachten en /of maagklachten.

 

Veelgestelde vragen